Kapusta dušená s pórem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 11 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1622.1 mg
- Vláknina 18220 mg
- Vitamín A 18220 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 331.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme očištěnou kapustu do poloměkka. Póry řádně očistíme, odkrojíme jen kořínky a volné zelené listy. Pevnou část nakrájíme na slabší proužky, vložíme na rozehřáté máslo a podusíme. Po chvilce přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme a jakmile se podusí, přidáme nasekanou kapustu a vše společně dodusíme.
-
2
Podáváme k masu a doplníme opečenými brambory.