Roláda z vepřové kýty

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Olej stolní
  • 100 g Párky jemné
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1443 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 237.2 mg
  • Draslík 598.4 mg
  • Vláknina 3116.8 mg
  • Vitamín A 3116.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso rozřízneme na 1–2 cm silný plát a na prkénku jej rovnoměrně naklepeme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu urovnáme nasekanou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji (50 ml) usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehneme přes náplň a srolujeme. Roládu osolíme a povážeme pevnou nití, konce sešijeme.

  • 2

    Maso vložíme na zbylý olej do pekáčku a opečeme. Podlijeme trochou vody a za stálého polévání šťávou upečeme doměkka a dozlatova. Upečenou roládu nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu