Pražené mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 19 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 265.1 mg
- Vláknina 9150 mg
- Vitamín A 9150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme trochou vařící vody, oloupeme, na suché pánvi v troubě osušíme, až jsou hodně horké.
-
2
Do pánvičky dáme svařit cukr s vanilkovým cukrem a vodou tzv. na nit. Vhodíme do něj horké mandle, mícháme, až začnou hnědnout a praskat.
-
3
Poté mandle vysypeme na olejem potřený plech, vidličkou je od sebe oddělíme a dáme do trouby oschnout.