Bramborové mrkvičky s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 221.4 mg
- Vláknina 6358.5 mg
- Vitamín A 6358.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory prolisujeme. Mrkev očistíme, najemno nastrouháme a částečně vymačkáme. Obojí smícháme s ostatními přísadami v míse. Vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme váleček. Nakrájíme jej na malé kousky, které zaoblíme do tvaru mrkviček. V místě, kde by měla být nať, zapíchneme párátko či kousek špejle.
-
2
Mrkvičky smažíme v rozehřátém oleji a dáme okapat na papírový ubrousek. Do otvoru po párátku zasuneme kousek petrželové natě.