Bramborové knedlíky se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 16 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 910.9 mg
- Vláknina 13600 mg
- Vitamín A 13600 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory prolisujeme.
-
2
Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle, necháme do nich vsáknout slaninu.
-
3
Prolisované brambory smícháme s krupicí, osolíme, přidáme do pěny ušlehaná vejce a promícháme. Na závěr vmícháme žemli se slaninou. Z těsta připravíme podlouhlý knedlík, vložíme do vyždímaného pomaštěného ubrousku. Volně svineme a konce svážeme. Knedlík povaříme v kastrolu 30 minut, v polovině vaření obrátíme.
-
4
Krájíme nití, podáváme se zelím.
-
6