Telecí játra na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 24 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 519.9 mg
- Draslík 485.6 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky, protáhneme je proužky slaniny, mírně osolíme, opereme a poprášíme moukou.
-
2
Na rozpáleném sádle na pánvi je opečeme po každé straně asi 3 minuty. Přendáme na nahřátou mísu.
-
3
Zbylou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra.
-
4
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.