Patizony s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 376.5 mg
- Draslík 708.5 mg
- Vláknina 5489.8 mg
- Vitamín A 5489.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté patizony nakrájíme na hranolky, očištěné papriky na proužky a omytá rajčata na dílky.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli usmažíme dozlatova na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky. Přidáme patizony a papriky, osolíme, podlijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou vše dusíme.
-
3
Po chvíli přidáme rajčata a dále dusíme, až zelenina změkne a tekutina se odpaří. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci, opepříme, podle chuti přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.