Karbanátky z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ovesné vločky
  • 4 g Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 129.6 mg
  • Draslík 213 mg
  • Vláknina 6654 mg
  • Vitamín A 6654 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vločky namočíme na pár hodin do vody, poté je uvaříme v téže osolené vodě.

  • 2

    Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžíci nastrouhané kořenové zeleniny. Necháme osmahnout, odstavíme z ohně, přidáme nasekanou petrželovou nať a smícháme s vločkami se 2 žloutky.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme.

  • 4

    Karbanátky podáváme k dušené zelenině.

Komentáře k receptu