Sýrové karbanátky na kapustě
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 600 g Kapusta hlávková
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 912 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 81 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 746.7 mg
- Vláknina 7808.6 mg
- Vitamín A 7808.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso promícháme se solí, paprikou, hořčicí a trochou strouhanky. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr. Z hmoty vytvarujeme karbanátky a necháme je chvíli v chladu odležet.
-
2
Očištěnou a omytou kapustu zbavíme košťálu a nadrobno nakrájíme. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkkou kapustu ochutíme prolisovaným česnekem a opepříme.
-
3
Připravené karbanátky opečeme v horkém oleji po obou stranách a rozložíme je na kapustu.