Kedlubny zapečené s vepřovým masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 34 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 195.5 mg
- Draslík 633.1 mg
- Vláknina 9139.8 mg
- Vitamín A 9139.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky a mladé kedlubnové lístky nasekáme a přidáme ke kedlubnám.
-
2
Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme na části sádla. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
-
3
Propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, osolíme, opepříme, přidáme kousek sádla a dusíme do poloměkka.
-
4
Dno zapékací mísy vymažeme sádlem a střídavě poklademe vrstvami kedluben, které pokapeme rozehřátým sádlem, vrstvami rýže a masa. Vrchní vrstvu tvoří kedlubny.
-
5
Pokrm zapečeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a dopečeme.