Špekové knedlíky vařené v hrníčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 156.2 mg
  • Draslík 64.9 mg
  • Vláknina 2040 mg
  • Vitamín A 2040 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, mléko a žloutky utřeme, přidáme na kostičky nasekané maso a osmaženou, na kostičky nakrájenou žemli. Vmícháme pevný sníh ušlehaný ze dvou bílků a dobře promísíme.

  • 2

    Těsto plníme do máslem vymazaných čtvrtlitrových hrnečků - jen do tří čtvrtin.

  • 3

    Knedlíky vaříme ve vodní lázni 25 minut od bodu varu.

Komentáře k receptu