Platýs pečený v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 96.3 mg
  • Draslík 1118.9 mg
  • Vláknina 22386.6 mg
  • Vitamín A 22386.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 4 čtverce alobalu položíme po filetu z platýse. Zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme lžíci másla, pepř, nové koření a bobkový list. Vše zakapeme citronovou šťávou a podlijeme lžící vývaru. Alobal dobře uzavřeme.

  • 2

    Platýse pečeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu