Rizoto zapečené v paprikách
Suroviny
- 100 g Losos - filety
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Mušle v nálevu
- 200 g Rýže dušená
- 100 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 8 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 19 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 77.8 mg
- Draslík 580.7 mg
- Vláknina 4324.7 mg
- Vitamín A 4324.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 153 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené filety z lososa, krevety a mušle a vše krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, okořeníme šafránem, přilijeme citronovou šťávu, kečup a promícháme s rýží.
-
2
Papriky zbavíme semen, omyjeme a necháme okapat. Naplníme je připraveným rizotem, postavíme je do tukem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem mozzarella a nasekanou petrželkou.
-
3
Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.