Závin z hlávkového zelí
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 120 g Rýže loupaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Brambory
- 3 ks Cibule
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 30 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 295 mg
- Vláknina 7595.8 mg
- Vitamín A 7595.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rozehřátého oleje vložíme nasekanou petrželku, cibuli, bramboru, mrkev a celer. Vše dusíme do poloměkka.
-
2
Potom přidáme propláchnutou rýži a zalijeme šálkem vody. Když se voda odpaří, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme papriku.
-
3
Připravenou směs vložíme do vymaštěného pekáče na rozložené spařené zelné listy tak, aby se z části překrývaly. Potom je v pekáči svineme a zalijeme teplou vodou.
-
4
Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.