Závin z hlávkového zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 120 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Brambory
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 295 mg
  • Vláknina 7595.8 mg
  • Vitamín A 7595.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozehřátého oleje vložíme nasekanou petrželku, cibuli, bramboru, mrkev a celer. Vše dusíme do poloměkka.

  • 2

    Potom přidáme propláchnutou rýži a zalijeme šálkem vody. Když se voda odpaří, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme papriku.

  • 3

    Připravenou směs vložíme do vymaštěného pekáče na rozložené spařené zelné listy tak, aby se z části překrývaly. Potom je v pekáči svineme a zalijeme teplou vodou.

  • 4

    Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu