Hrášek dušený s karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 564 mg
- Vláknina 15800 mg
- Vitamín A 15800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a nakrájenou karotku zpola uvaříme v osolené vodě s cukrem a procedíme. Smícháme ji s uvařeným hráškem a na 2 lžících másla společně dodusíme.
-
2
Nakonec měkkou zeleninu smícháme se zbylým máslem.
-
3
Podáváme se sázeným vejcem nebo k vařeným masům.