Omeleta knedlíková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 krajíc Knedlík kynutý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 503.1 mg
  • Draslík 204.4 mg
  • Vláknina 555.2 mg
  • Vitamín A 555.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Knedlík nakrájíme na tenké plátky a opečeme na polovině množství másla.

  • 2

    Vejce rozmícháme v hrnku, nastavíme 2 lžícemi vody a osolíme.

  • 3

    K opečeným knedlíkům přidáme druhou polovinu másla a rozpálíme jej. Na knedlíky nalijeme rozmíchaná vejce tak, aby se spojila v omeletu.

  • 4

    Opečeme je z jedné strany, obrátíme, dopečeme a přehneme.

  • 5

    Hotovou omeletu posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu