Tykvové zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 7.3 mg
- Draslík 446.3 mg
- Vláknina 4365.3 mg
- Vitamín A 4365.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme spolu s kmínem na sádle.
-
2
Přidáme oloupanou, na hrubší nudličky nastrouhanou tykev, osmažíme ji, podlijeme trochou vody, osolíme a zaprášíme moukou. Dusíme téměř doměkka na mírném ohni.
-
3
Po chvíli rozmícháme tykev s propařenou moukou, podlijeme trochou vody, osladíme, okyselíme a dusíme doměkka. Tykev je dušená brzy, snadno se rozvaří.