Vařený pórek s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 17 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 367 mg
- Vláknina 7534.8 mg
- Vitamín A 7534.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné bílé části pórku svážeme do svazečků a ve vařící osolené vodě je uvaříme doměkka. Vyjmeme je a osušíme.
-
2
Vařený pórek upravíme na talíře, posypeme jej strouhankou osmaženou na másle a pokapeme rozehřátým máslem.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.