Vejce v kelímcích s drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 11 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 463.9 mg
- Draslík 252 mg
- Vláknina 551 mg
- Vitamín A 551 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně.
-
2
Na dno kelímku vložíme čtvrtinu jater, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
-
3
Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.