Bramborové koblížky po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 42 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 678.8 mg
- Vláknina 11574.5 mg
- Vitamín A 11574.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 226.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme pyré s mlékem, máslem, cukrem a nastrouhanou citronovou (pomerančovou) kůrou. Přidáme mouku a těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm.
-
2
Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary a vkládáme je do horkého oleje. Koblížky se nafouknou a zezlátnou.
-
3
Hotové koblížky necháme okapat, pocukrujeme je a horké podáváme.