Bramborové koblížky po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr krupice
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 678.8 mg
  • Vláknina 11574.5 mg
  • Vitamín A 11574.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 226.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme pyré s mlékem, máslem, cukrem a nastrouhanou citronovou (pomerančovou) kůrou. Přidáme mouku a těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary a vkládáme je do horkého oleje. Koblížky se nafouknou a zezlátnou.

  • 3

    Hotové koblížky necháme okapat, pocukrujeme je a horké podáváme.

Komentáře k receptu