Bramborák po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 248.2 mg
- Draslík 814.1 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, přidáme ušlehaná vejce, sůl, olej (1 cl), vše dobře promícháme.
-
2
Na olejem vymazanou pánev dáme vrstvu těsta, rozprostřeme jako lívanec a do zlatova opečeme po obou stranách (necháme dobře propéci).
-
3
Potom vždy mezi dva bramboráky vložíme na plátky nakrájený sýr a spojené bramboráky dáme znovu na pánev, aby se sýr roztekl.
Komentáře k receptu
- kvetush
- 18.11.2015 18:24:07
U receptu jsem postrádala mouku nebo něco obdobného čím by se těsto spojilo. Nevím, zda autorka opomněla napsat do receptu mouku, nebo mouka do receptu prostě nepatřila, každopádně těsto podle tohoto receptu nedrželo, bylo řidké a vodové. Musela jsem zahustit, abych udělala z bramborákového těsta placičky. Pak už vše bylo jak jsem si představovala a bramboráky se dělaly samá radost. Chuťově byli také dobré. Dětem jsem mezi bramboráky vložila plátky sýru Gouda, nám dospělím sýr Brie. Osobně mi více chutnala verze s Brie tak, jak je tu v receptu
Odpovědět