Hovězí polévka se špekovými (tyrolskými) knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Slanina vepřová
  • 40 g Vejce slepičí
  • 200 g Žemle tuková
  • 15 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 0.5 g Muškátový květ
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1467 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 870.1 mg
  • Vláknina 473.3 mg
  • Vitamín A 473.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Uzený bůček opláchneme a uvaříme doměkka, zbavíme jej chrupavek a kostí, nakrájíme na malé kostičky a promícháme se žemlí nakrájenou na kostičky.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky a částečně roztavíme.

  • 4

    Ke směsi bůčku se žemlí přidáme slaninu a za občasného promíchání mírně osmahneme v troubě dorůžova.

  • 5

    Z mléka, vajec a prosáté mouky připravíme těstíčko, přidáme mletý květ a pepř, opláchnutou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku a zamícháme osmahnutou žemli se slaninou a bůčkem.

  • 6

    Ze hmoty tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do části vývaru a vaříme 3-4 minuty.

  • 7

    Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru nebo je uložíme nad páru.

  • 8

    Knedlíčky vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou při podávání.

Komentáře k receptu