Hovězí polévka se špekovými (tyrolskými) knedlíčky
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Slanina vepřová
- 40 g Vejce slepičí
- 200 g Žemle tuková
- 15 g Sůl
- 0.5 g Pepř černý mletý
- 13.3 g Polévkové koření
- 20 g Petržel - nať
- 100 g Vepřový bok uzený
- 0.5 g Muškátový květ
- 200 ml Mléko polotučné
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1467 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 870.1 mg
- Vláknina 473.3 mg
- Vitamín A 473.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Uzený bůček opláchneme a uvaříme doměkka, zbavíme jej chrupavek a kostí, nakrájíme na malé kostičky a promícháme se žemlí nakrájenou na kostičky.
-
3
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a částečně roztavíme.
-
4
Ke směsi bůčku se žemlí přidáme slaninu a za občasného promíchání mírně osmahneme v troubě dorůžova.
-
5
Z mléka, vajec a prosáté mouky připravíme těstíčko, přidáme mletý květ a pepř, opláchnutou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku a zamícháme osmahnutou žemli se slaninou a bůčkem.
-
6
Ze hmoty tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do části vývaru a vaříme 3-4 minuty.
-
7
Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru nebo je uložíme nad páru.
-
8
Knedlíčky vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou při podávání.