Kapr s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Olivy nakládané
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.1 l Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 4690 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 808.6 mg
  • Vláknina 20745.5 mg
  • Vitamín A 20745.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 12.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce upečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme.

  • 2

    Šťávu od pečení zahustíme moukou, umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vodou. Dobře povaříme.

  • 3

    Nakonec do omáčky přidáme nakrájená rajčata, tymián a nakrájené olivy. Necháme ještě 30 minut povařit.

Komentáře k receptu