Míchaná vejce na italský způsob

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10 porcí

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 150 g Tuk
  • 20 g Petržel - nať
  • 800 g Vejce slepičí
  • 10 g Sůl
  • 200 g Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 352.7 mg
  • Draslík 152.8 mg
  • Vláknina 848 mg
  • Vitamín A 848 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vlijeme rozmíchaná, mírně osolená vejce a zvolna mícháme, až směs zhoustne.

  • 2

    Při podávání upravíme na horký talíř míchaná vejce a do středu nalijeme horký kečup.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme jemně nakrájenou pažitkou nebo petrželovou natí.

Komentáře k receptu

  • kvetush
  • 14.09.2015 13:31:24

Recept je jednoduchý, rychlý a levný. Hodí se buď jako snídaně, nebo jako předkrm. K míchaným vejcím jsem podávala opečenou housku, ale dokáži si představit i opečený toustový chléb s bylinkovým máslem, nebo francouzskou bagetku. Tento recept zasytí na celé dopoledne.

Odpovědět