Pečené kůzle nebo jehně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Kůzlečí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 962.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůzlečí zadek důkladně omyjeme, osušíme a osolíme.

  • 2

    Rozpustíme v pekáči máslo, vložíme dvě špejle a na ty položíme zadek masitou stranou.

  • 3

    Nejdříve pečeme ve vlastní šťávě, potom trochu podlijeme a pečeme do červena. Pečeme dle velkosti asi tak 1,5 hodiny. Během pečení maso často přeléváme šťávou, aby pečeně nevyschla.

  • 4

    Podává se horký se šťávou.

Komentáře k receptu