Pečené kůzle nebo jehně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 47 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 962.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůzlečí zadek důkladně omyjeme, osušíme a osolíme.
-
2
Rozpustíme v pekáči máslo, vložíme dvě špejle a na ty položíme zadek masitou stranou.
-
3
Nejdříve pečeme ve vlastní šťávě, potom trochu podlijeme a pečeme do červena. Pečeme dle velkosti asi tak 1,5 hodiny. Během pečení maso často přeléváme šťávou, aby pečeně nevyschla.
-
4
Podává se horký se šťávou.