Gratinované hříbky Parisienne
Suroviny
- 300 g Hříbky čerstvé
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 20 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 216.9 mg
- Draslík 1039.5 mg
- Vláknina 1106.6 mg
- Vitamín A 1106.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a smetanou. Povaříme do zhoustnutí.
-
2
Směs osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, muškát a nasekanou petrželku. Vše ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.
-
3
Do připravené směsi zamícháme žloutky, rozdělíme ji do čtyř zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.