Salát z pečených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 292.8 mg
  • Vláknina 105 mg
  • Vitamín A 105 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky opečeme v troubě dohněda po všech stranách. Jakmile jde slupka sloupnout, pokropíme je studenou vodou a oloupeme.

  • 2

    Papriky rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Připravíme marinádu z octa, oleje a česneku utřeného se solí. Proužky paprik vložíme do marinády a podle chuti opepříme.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k minutkám nebo s chlebem.

Komentáře k receptu