Játrová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 12 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 200.1 mg
- Draslík 207.1 mg
- Vláknina 881.5 mg
- Vitamín A 881.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle (1 lžíce) podusíme jemně nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme očištěná, na plátky nakrájená játra a stejně nakrájené žemle. Osmažíme a mírně podlité dusíme doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (nebo vývarem) a povaříme.
-
3
Játra a jíšku smícháme, doplníme vodou na potřebné množství polévky a povaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme a osolíme.