Květák smažený

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Strouhanka
  • 1200 g Květák
  • 20 g Sůl
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Vejce slepičí
  • 250 g Tuk
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1071 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 402.4 mg
  • Vláknina 6996 mg
  • Vitamín A 6996 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák omyjeme a částečně uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Potom květák rozebereme na menší růžičky a obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a ve strouhance.

  • 3

    Obalený květák zvolna smažíme v horkém tuku dozlatova.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu