Bramborovo-tvarohový knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brambory vařené
  • 10 g Mouka bramborová
  • 100 g Tvaroh jemný
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 366.9 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory prolisujeme a smícháme s tvarohem, bramborovou moukou, vejcem a solí.

  • 2

    Těsto vytvarujeme do válečku, zabalíme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku a povážeme. Knedlík vaříme asi 15-20 minut.

  • 3

    Uvařený knedlík vyjmeme z vody, vybalíme a necháme vychladnout. Potom jej nakrájíme na plátky a před podáváním ohřejeme nad párou.

Komentáře k receptu