Bramborovo-tvarohový knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 6 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 366.9 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory prolisujeme a smícháme s tvarohem, bramborovou moukou, vejcem a solí.
-
2
Těsto vytvarujeme do válečku, zabalíme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku a povážeme. Knedlík vaříme asi 15-20 minut.
-
3
Uvařený knedlík vyjmeme z vody, vybalíme a necháme vychladnout. Potom jej nakrájíme na plátky a před podáváním ohřejeme nad párou.