Vepřový jazyk na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 22 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 426.8 mg
- Vláknina 3759 mg
- Vitamín A 3759 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný vepřový jazyk napůl uvaříme, vyjmeme a vložíme do studené vody. Sloupneme jej a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Pórek nakrájíme na kolečka a spolu s plátky jazyka zprudka opečeme na másle. Mírně osolíme, opepříme, trochu podlijeme a podusíme.