Vepřový jazyk na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 5 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 100 g Vepřový jazyk
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 426.8 mg
  • Vláknina 3759 mg
  • Vitamín A 3759 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný vepřový jazyk napůl uvaříme, vyjmeme a vložíme do studené vody. Sloupneme jej a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Pórek nakrájíme na kolečka a spolu s plátky jazyka zprudka opečeme na másle. Mírně osolíme, opepříme, trochu podlijeme a podusíme.

Komentáře k receptu