Kapusta s vejci jako mozeček

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1200 g Kapusta hlávková
  • 100 g Tuk
  • 100 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Slanina vepřová
  • 600 g Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 268.7 mg
  • Draslík 649.5 mg
  • Vláknina 5193 mg
  • Vitamín A 5193 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál.

  • 2

    Potom ji nakrájíme na malé kousky, krátce ovaříme, vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Zastříkneme ji trochou vody, vložíme kapustu, osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.

  • 4

    Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme vejce, sůl a zvolna mícháme, až se vejce srazí.

  • 5

    Směs promícháme s hotovou kapustou.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu