Hrášek dušený s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 600 g Hrášek
  • 60 g Tuk
  • 200 g Vepřová plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 49.8 mg
  • Draslík 539.5 mg
  • Vláknina 15694.5 mg
  • Vitamín A 15694.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Hrášek, utřený česnek a nasekanou pažitku a petrželku osmažíme na zbylém tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a rozmícháme. Mírně osolíme a dusíme doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení vmícháme měkké maso a klobásu nakrájenou na kolečka.

Komentáře k receptu