Hrášek dušený s vepřovým masem
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
- 600 g Hrášek
- 60 g Tuk
- 200 g Vepřová plec
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 36 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 49.8 mg
- Draslík 539.5 mg
- Vláknina 15694.5 mg
- Vitamín A 15694.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
2
Hrášek, utřený česnek a nasekanou pažitku a petrželku osmažíme na zbylém tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a rozmícháme. Mírně osolíme a dusíme doměkka.
-
3
Ke konci dušení vmícháme měkké maso a klobásu nakrájenou na kolečka.