Karamelová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 6 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 191.4 mg
- Draslík 17.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 387.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr upálíme na karamel, zalijeme horkou vodou a vaříme, dokud se nerozpustí.
-
2
V mléce rozmícháme žloutky a Solamyl a nalijeme do vařícího karamelu. Mícháme do zhoustnutí.
-
3
Vychladlý krém dáme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.
-
4
Zmrzlinu můžeme také zmrazit v ledničce v miskách.