Skládaný hlávkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 5 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 548.4 mg
- Vláknina 5723 mg
- Vitamín A 5723 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté listy salátu rozložíme na talířky. Pokapeme je roztokem octa a soli a poklademe střídavě kolečky rajčat, okurkou, uvařenými vejci nakrájenými na kostičky a kolečky ředkviček.
-
2
Jogurt smícháme se solí, citronovou šťávou a cukrem a nalijeme na salát. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.