Hlávkový salát se slaninou po moravsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 52.1 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozebereme po listech, opláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Připravíme si zálivku z vody, octa, soli a promícháme se salátem.

  • 3

    Nakonec polijeme 2 lžícemi pokrájené vyškvařené slaniny.

Komentáře k receptu