Smažené telecí hrudí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1163 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 94 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 301.8 mg
- Draslík 612.7 mg
- Vláknina 3060 mg
- Vitamín A 3060 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrudí vykostíme, omyjeme a v mírně osolené vodě povaříme.
-
2
Maso vyjmeme, necháme okapat a otřeme je utěrkou. Nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
-
3
Na rozpáleném oleji řízky po obou stranách usmažíme dočervena, potom je na mírnějším ohni zvolna dosmažíme doměkka. Nakonec řízky potřeme rozpuštěným máslem.