Smažené telecí hrudí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Telecí hruď
  • 150 g Strouhanka
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1163 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 301.8 mg
  • Draslík 612.7 mg
  • Vláknina 3060 mg
  • Vitamín A 3060 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrudí vykostíme, omyjeme a v mírně osolené vodě povaříme.

  • 2

    Maso vyjmeme, necháme okapat a otřeme je utěrkou. Nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 3

    Na rozpáleném oleji řízky po obou stranách usmažíme dočervena, potom je na mírnějším ohni zvolna dosmažíme doměkka. Nakonec řízky potřeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu