Úhoř na rožni

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 1000 g Úhoř říční
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1193 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 210.5 mg
  • Draslík 257.2 mg
  • Vláknina 1186.8 mg
  • Vitamín A 1186.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře vykucháme, stáhneme, omyjeme a nakrájíme na 5cm velké špalíky.

  • 2

    Olej smícháme s nasekaným koprem, petrželkou a citronovou šťávou. Úhoře osolíme, opepříme a vložíme do připravené marinády.

  • 3

    Kousky ryby napichujeme na rožeň střídavě s kousky slaniny a žampiony, zakapeme olejem a grilujeme ze všech stran asi 15 minut.

Komentáře k receptu