Zámecké brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 29 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 29.8 mg
- Draslík 774.4 mg
- Vláknina 9375 mg
- Vitamín A 9375 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme podélně na čtvrtky (malé ponecháme vcelku). Zalijeme je studenou vodou, uvaříme a ocedíme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme větší množství tuku, opečeme na něm brambory a potom je ještě zapečeme v troubě dozlatova. Tuk slijeme, přidáme 20g másla a pokrm osolíme.
-
3
Podáváme jako přílohu k masům.