Zámecké brambory

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 29.8 mg
  • Draslík 774.4 mg
  • Vláknina 9375 mg
  • Vitamín A 9375 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme podélně na čtvrtky (malé ponecháme vcelku). Zalijeme je studenou vodou, uvaříme a ocedíme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme větší množství tuku, opečeme na něm brambory a potom je ještě zapečeme v troubě dozlatova. Tuk slijeme, přidáme 20g másla a pokrm osolíme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu