Bramborové knedlíky z Waldviertlu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 3 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 774.9 mg
- Vláknina 9375 mg
- Vitamín A 9375 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
250g brambor den předem uvaříme, oloupeme a druhý den jemně nastrouháme.
-
2
500g syrových brambor oloupeme, jemně nastrouháme a dáme vyluhovat do vody. Lehce je vymačkáme, smícháme s vařenými bramborami a sádlem a osolíme. Solamyl smícháme s trochou vyluhované vody a přimícháme k bramborám. Vypracujeme těsto.
-
3
Z těsta tvarujeme knedlíky a v osolené vodě je vaříme 20 minut na mírném ohni. Potom hrnec odstavíme z ohně a knedlíky necháme ještě 10 minut táhnout.
-
4
Podáváme jako přílohu k vepřové pečeni.