Chodské lívance

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 3.2 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr krupice
  • 10 g Droždí
  • 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 136.1 mg
  • Draslík 240.6 mg
  • Vláknina 9000.4 mg
  • Vitamín A 9000.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozmícháme žloutky a mouku, rozdrobíme do směsi droždí, přidáme špetku soli a dobře rozmícháme.

  • 2

    Těsto necháme vykynout a pak do něj lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh s trochou cukru.

  • 3

    Mezitím si připravíme jablkové pyré. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a podusíme s cukrem (lžíci cukru necháme stranou). Přidáme špetku nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Dusíme dokud se nám přebytečná voda nevydusí.

  • 4

    Na rozehřátém lívanečníku na másle upečeme po obou stranách lívance.

  • 5

    Usmažené lívance hojně potřeme jablkovým pyré a posypeme zbylým cukrem smíchaným se skořicí.

Komentáře k receptu