Srbský zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 30 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 1.4 mg
  • Vláknina 52.3 mg
  • Vitamín A 52.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a jemně je nakrouháme. Mírně osolíme, vložíme do porcelánové mísy, přiklopíme talířkem a necháme asi 30 minut změknout.

  • 2

    Potom zelí zalijeme zředěným, trochu přislazeným octem, opepříme a přilijeme olej.

  • 3

    Salát posypeme cibulí nakrájenou na kroužky.

Komentáře k receptu