Makaronové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Makarony milánské
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 500 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 2645 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 677.3 mg
  • Vláknina 12350.7 mg
  • Vitamín A 12350.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony vložíme do vroucí osolené vody a vaříme podle návodu na obalu. Uvařené makarony propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.

  • 2

    Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme máslo a česnek s cibulí na něm osmahneme.

  • 3

    Přidáme mleté jehněčí maso a restujeme dohněda. Osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku a tymián. Poté přidáme rajčata a dusíme asi 5 minut.

  • 4

    Přibližně 2/3 makaronů vložíme do tukem vymazané zapékací misky, pokryjeme je vrstvou masové směsi a navrch dáme zbytek makaronů, které posypeme nastrouhaným parmezánem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku. Pečeme 30 minut a pak ihned podáváme.

Komentáře k receptu