Makaronové suflé
Suroviny
- 250 g Makarony milánské
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 500 g Rajčata
- 100 g Sýr Parmezán
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 60 g
- Sodík 2645 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 677.3 mg
- Vláknina 12350.7 mg
- Vitamín A 12350.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony vložíme do vroucí osolené vody a vaříme podle návodu na obalu. Uvařené makarony propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.
-
2
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme máslo a česnek s cibulí na něm osmahneme.
-
3
Přidáme mleté jehněčí maso a restujeme dohněda. Osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku a tymián. Poté přidáme rajčata a dusíme asi 5 minut.
-
4
Přibližně 2/3 makaronů vložíme do tukem vymazané zapékací misky, pokryjeme je vrstvou masové směsi a navrch dáme zbytek makaronů, které posypeme nastrouhaným parmezánem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku. Pečeme 30 minut a pak ihned podáváme.