Tagliatelle s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Čedar
  • 400 g Tagliatelle
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 153.8 mg
  • Vláknina 1674.8 mg
  • Vitamín A 1674.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí vodě se lžičkou soli uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

  • 2

    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a anglickou slaninu osmahneme, po pěti minutách přidáme cibuli s česnekem a ještě chvilku smažíme.

  • 3

    Podlijeme hovězím vývarem, přidáme najemno nasekanou pažitku, libeček, osolíme a opepříme. Povaříme asi 10 minut.

  • 4

    Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, přimícháme do omáčky.

  • 5

    Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou s anglickou slaninou a sypeme najemno nastrouhaným čedarem.

Komentáře k receptu