Pórková polévka mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 38 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 854.7 mg
- Vláknina 11518.8 mg
- Vitamín A 11518.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také krájíme na kolečka.
-
2
V kastrolu rozpálíme olivový olej, cibulku s pórkem osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, vše smažíme.
-
3
Směs na pánvi promícháme, osolíme, opepříme a asi 10 minut dusíme. Podlijeme bílým vínem, přidáme zeleninový vývar a povaříme dalších 10 minut.
-
4
Vložíme tavený sýr, za stálého míchání ho necháme rozpustit v polévce. Nakonec ještě přisolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou pažitku.