Jablečná huspenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 8 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 178.1 mg
- Vláknina 5575 mg
- Vitamín A 5575 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vložíme do hrnce, zalijeme 1/2 l vody a necháme pozvolna rozvařit na kaši. Ve studené vodě rozpustíme bramborový škrob a vlijeme do jablečné kaše, za stálého míchání povaříme. Osladíme, vmícháme citronovou šťávu a ještě horké nalijeme do misek, kde necháme vychladnout a ztuhnout.
-
2
Podáváme ozdobené plátkem jablka a nasekanými ořechy.