Košíčky špenátové z listového těsta
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 125 g Špenát listový čerstvý
- 90 g Sýr Čedar
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Listové těsto
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 32 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 252 mg
- Draslík 480 mg
- Vláknina 4080.9 mg
- Vitamín A 4080.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý špenát povaříme v osolené vodě 4 minuty. Necháme okapat, vymačkáme z něj vodu a nasekáme do mísy. Přidáme pokrájené jarní cibulky, česnek, sýry, nové koření, sůl, pepř, žloutky a promícháme.
-
2
Dvě formy na pudink vymažeme. Překrojíme plátky listového těsta na polovinu, abychom měli 8 kusů a každý díl potřeme rozpuštěným máslem.
-
3
Jeden díl listového těsta vložíme do formy, aby se vytvořil košíček a na něj dáme druhý tak, aby plátky tvořily podobu hvězdy. Uděláme tak se všemi díly.
-
4
Do košíčků dáme lžíci špenátové směsi a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut, do zlatohněda.
-
5
Podáváme horké.