Skopové kotlety na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 600 g Skopové kotlety
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 113.5 mg
  • Vláknina 2041.5 mg
  • Vitamín A 2041.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme a na okrajích je nařízneme, potřeme je utřeným česnekem a posypeme nakrájenou slaninou.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak do pánve vložíme kotlety a z obou stran je prudce opečeme. Přilijeme k nim pivo s trochou vody, opepříme, okořeníme a pod poklicí je dusíme, až jsou měkké. Během dušení kotlety poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    Měkké kotlety z pánve vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní kotlety, krátce je prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu