Skopové kotlety na česneku
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 600 g Skopové kotlety
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 113.5 mg
- Vláknina 2041.5 mg
- Vitamín A 2041.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
-
2
Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme a na okrajích je nařízneme, potřeme je utřeným česnekem a posypeme nakrájenou slaninou.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak do pánve vložíme kotlety a z obou stran je prudce opečeme. Přilijeme k nim pivo s trochou vody, opepříme, okořeníme a pod poklicí je dusíme, až jsou měkké. Během dušení kotlety poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
-
4
Měkké kotlety z pánve vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní kotlety, krátce je prohřejeme a podáváme.