Houby s náplní
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Šunka dušená
- 100 g Veka
- 50 g Petržel - nať
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 12 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 1333.3 mg
- Vláknina 6365.5 mg
- Vitamín A 6365.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z veky odřežeme kůrku. Střední část pokrájíme na malé kostičky a přelijeme horkým mlékem.
-
2
Šalotku a stroužek česneku oloupeme. Obojí nasekáme nadrobno.
-
3
Očistíme houby. Odřízneme z nich nožičky a posekáme je na drobné kousíčky. Klobouky si necháme zatím stranou. Šunku nakrájíme na malé kousky.
-
4
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
-
5
Na pánev vlijeme 2 lžíce oleje a nasypeme na něj posekanou šalotku a česnek. Počkáme, dokud nezesklovatí, pak přidáme nadrobno posekané nožičky hub a kousky šunky. Opečeme. Přisypeme nasekanou petrželku a kostičky veky. Promícháme směs dohladka, osolíme ji a opepříme.
-
6
Trochou oleje vymažeme zapékací misku. Připravíme si odložené klobouky hub a vyplníme je přichystanou hmotou. Naskládáme do zapékací mísy a zasypeme je strouhankou. Navrch každé houby ještě dáme kousek másla.
-
7
Misku vložíme do trouby a 15 minut zapékáme.