Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty
Suroviny
- 400 g Mořský ďas
- 150 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Rajčata
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 1419 mg
- Vláknina 6468.1 mg
- Vitamín A 6468.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořského ďase omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku i papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kousky.
-
4
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nakrájenou rybu na něm za stálého míchání osmažíme, pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla - třeba do mírně vyhřáté trouby.
-
5
Do pánve přidáme zbylý olej a za občasného míchání na něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. K usmažené zelenině přidáme nakrájená rajčata, směs dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, necháme ji přejít varem a na středním ohni pak ještě 10 minut vaříme. Potom přilijeme kokosové mléko, promícháme a ještě krátce provaříme.
-
6
Do omáčky dáme kousky osmažené ryby, vše necháme chvíli prohřát. Rybu s omáčkou dáme na servírovací talíře posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.