Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Mořský ďas
  • 150 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 1419 mg
  • Vláknina 6468.1 mg
  • Vitamín A 6468.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořského ďase omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku i papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kousky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nakrájenou rybu na něm za stálého míchání osmažíme, pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla - třeba do mírně vyhřáté trouby.

  • 5

    Do pánve přidáme zbylý olej a za občasného míchání na něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. K usmažené zelenině přidáme nakrájená rajčata, směs dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, necháme ji přejít varem a na středním ohni pak ještě 10 minut vaříme. Potom přilijeme kokosové mléko, promícháme a ještě krátce provaříme.

  • 6

    Do omáčky dáme kousky osmažené ryby, vše necháme chvíli prohřát. Rybu s omáčkou dáme na servírovací talíře posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu